Fokus i dette innovationssamarbejde er at udvikle prototyper på fødevareprodukter, der indeholder græsprotein.
De involverede virksomheder ønsker alle at styrke deres position på markedet for nye funktionelle fødevareprodukter. Fødevarer med græsprotein er endnu ikke på markedet og vil derfor kunne sætte virksomhederne i en unik position. I projektet påtænkes der at lave kosttilskud, færdige produkter så som proteindrikke, barer, samt veganer-postejer, -pølser og -færdigretter. Dette kan opnås ved at indgå i samarbejder med vidensinstitutioner, aktører på teknologisiden samt andre virksomheder med erfaring og interesse i produktudvikling og markedsføring.
Med projektet vil resultaterne skabe en øget styrke af konceptet, som vil hæve det til et niveau, hvor der efterfølgende vil kunne hentes midler til opsætning af et pilotanlæg samt godkendelse af græsprotein som fødevareingrediens.
Med prototyperne på fødevareprodukter indeholdende græsprotein er forhåbningen ligeledes at skabe en større interesse fra eventuelle landmænd, der vil investere i procesudstyr, således at pilotanlæg ville kunne blive etableret.
Prototyperne af selve fødevareprodukterne kan med den rette timing, forud for godkendelsen, præsenteres som et mockup, gennem LinusPro/Hanegal/Greenfields kommunikationskanaler, således at markedsinteressen kan fanges, inden den endelige lancering er muliggjort.
Projektansvarlig:
Rasmus F Bentzon, LinusPro
Projektdeltagere:
Projektperiode:
1/2-2019 til 31/5-2020
Budget:
4.166.650 kr. heraf støtte på 2.083.325 kr.